Friday, May 04, 2007

ΠΕΡΔΕ ΚΟΥΚΟΥΡΟΥ...

Ένας φίλος μου επισήμανε ότι η διάταξη της Μίλαν με 4 χαφ σφικτά στο κέντρο, δύο πλάγιους να κατεβαίνουν σα διαολεμένοι και τον Κακά ελεύθερο, να κινείται στους κενούς χώρους, υπήρξε η μεγάλη δικαίωση του coach Ματζούρ, ο οποίος χρόνια πριν είχε προτίνει ως σύστημα το ρόμβο με ένα κλικ (και διπλό πιπίνι, όπως είχε σχολιάσει ο Πανούτσος). Τότε είχε χλευαστεί (δεν το βοήθησαν και τα ελληνικά του, βέβαια), αλλά είναι ακόμα ένα δείγμα του πόσο άσχετοι είμαστε εδώ και κυρίως του πόσο εύκολα ξελογιαζόμαστε από τις πολύχρωμες χάντρες που μας προσφέρουν όταν είναι απλά made abroad, αν σκεφτεί κανείς ότι ο απλός ρόμβος του Φερέρ (μονός, με αλλαγή στο τρίτο φύλο), φέτος εκθειάστηκε. Μία τεράστια συγγνώμη στο Ρουμάνο, ο οποίος τουλάχιστον με την παρουσία του στη Ξάνθη και την τρομερή μπάλα που έπαιξε πριν από δύο χρόνια η Σκόντα με το Λουτσιάνο στα ντουζένια του, ανάγκασε πολλούς να αναθεωρήσουν. Ποις ξέρει, μπορεί ο Σωκράτης να του δώσει και αυτού μια δεύτερη ευκαρία, εδώ έφερε πίσω τον Λεμονή και το Μπάγιεβιτς. Αλήθεια, ξέρει κανείς που βρίσκεται?

5 comments:

THE NIVA said...

Πρέπει να έβγαλε τη χρονιά στην Ομόνοια της Λευκωσίας, με βοηθό τον έτερο Ξανθιώτικο ήρωα Βεριδιάνο Μαρσέλο...
Σουσουρέ ψηλά...

ekswfrenwn said...

Εγώ είμαι ενθουσιασμένος που η όμαδα μου η Μίλαν έχει απ΄τα καλύτερα ακραία μπακ παγκοσμίως.Χώρις φανφάρες ήρθαν και οι δύο,ο Όντο απορώ πώς δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου στο Μουντιάλ(όταν εκεί στα πρώτα παιχνίδια έπαιζε ο επιεικώς αστείος Τζακάρντο,ενώ στα επόμενα ματς αναγκάστηκε να παίξει στη δεξιά πτέρυγα μετά από 5 χρόνια),ενώ και ο Γιανκουλόφσκι,παρά τους 2 πολύ σοβαρούς τραυματισμούς που είχε στο παρελθόν,αποδεικνύει την μεγάλη του αξία.Μπράβο σ'αυτήν την ομάδα που σοφά έπραξε φέτος να επικεντρωθεί στο Τσου-Λου.Μπράβο και πάλι μπράβο.

ximaleo said...

Oddo και Favalli τα δύο μπακ της καλής Λάτσιο του 2000, πήγαν πακετάκι στη Μίλαν στα 30 παρά κάτι τους. Πιστεύω πάντως, ότι Jankulofski και Oddo, παρόλο που έκαστος κατεβαίνει περί τις 20 φορές όλη τη πλευρά σε ένα παιχνίδι, δεν είναι τόσο επικίνδυνοι όσο ο Zabrotta (ας πούμε) γιατί δε μπορούν να κόψουν προς τα μέσα. Ανοίγουν πάντως τέλεια το παιχνίδι της Μίλαν, η οποία γενικά τα τελευταία χρόνια διδάσκει ποδόσφαιρο. Να δούμε πως θα τους αντιμετωπίσει ο Rafa...

Anonymous said...

Όσο και να μισώ αυτή την ομάδα [(τη Μίλαν) που δεν τη μισώ και πολύ είναι αλήθεια απλά θέλω να κάνω το point μου) έχει κερδίσει τον απεριόριστο σεβασμό μου.
Δεν το βλέπω να το χάνει με τίποτα αυτή τη φορά. Μάλιστα βλέπω και εύκολη επικράτηση όπως άλλωστε θα έπρεπε να είχε συμβεί και στην Istanbul όπου ήταν καθαρά μαγική εικόνα το αποτέλεσμα.

Anonymous said...

"Σουσουρέ ψηλά - πέρδε χαμηλά" είναι η full πρόταση που (λέει ο αστικός μύθος) ότι είχε πει ο προπονητής που απεικονίζεται στη φωτογραφία. Κι έμεινε και με το παράπονο ότι οι παίκτες του δεν τον καταλάβαιναν...

Αλλά μη μου μιλάτε γι αυτόν. Βρωμάει το στόμα του...