Thursday, March 01, 2007

TELEVISION PERSONALITIES

Λεγόταν ότι όταν η Chelsea (π.Α. εποχή) έδιωξε τον Glenn Hoddle και έψαχνε για προπονητή, ο λόγος που κατέληξε στην πρόσληψη του Ruud Gullitt ήταν το πόσο ωραίες δηλώσεις έκανε ως παίκτης. Ο Μολούκος δεν πρόκειται να μείνει στην ιστορία ως σπουδαίος προπονητής, μάλλον ως μια τεράστια φούσκα (θυμηθείτε και την αποτυχία του να φτιάξει καλή ομάδα στη Newcastle την εποχή που είχε παικτούρες). Αυτό που ίσως όλοι θυμούνται είναι η έννοια του sexy football που καθιέρωσε στην Αγγλία, η οποία είχε γίνει πιπίλα για κάποιο διάστημα.
Σήμερα διαβάζω ότι το Αιγάλεω προσέλαβε για τεχνικό διευθυντή τον Πέτρο Μίχο. Όντως συμπαθής ο παλιός αμυντικός του Ολυμπιακού. Κεφαλαιοποιώντας τη συμπάθεια του ευρέως (ενδεχομένως φιλοολυμπιακού) κοινού του Αιγάλεω, ο Μητρόπουλος αγοράζει χρόνο - αφού δεν αγοράζει παίκτες αλλά προτιμάει (ορθά) να πουλάει (ποιος πιστεύει ότι ο Κουμορτζί θα μείνει στο Σίτι του χρόνου;).
Παρά το ηθικό δίδαγμα της πρώτης ιστορίας, εύχομαι καλή τύχη στο Μίχο. Αν θα τον θυμάμαι ως εμπνευσμένο μάνατζερ δεν ξέρω, αλλά σίγουρα δε θα ξεχάσω το freak goal από τη σέντρα, που είχε βάλει τη χρονιά 84-85, σε ένα 3-1 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

4 comments:

Anonymous said...

Μεγάλο θέμα αυτό με τον τεχνικό διευθυντή σε μια ομάδα. Πρέπει να είναι πάνω από τον προπονητή στην ιεραρχία ή όχι? Αν συμφωνούν τότε όλα καλά, τα πράγματα είναι απλά. Αν διαφωνούν όμως, ποιος πρέπει να παίρνει την τελική απόφαση? Γενικά υπάρχει ένα νεφέλωμα στο μυαλό μου σχετικά με το job description του τεχνικού διευθυντή. Φαντάζομαι βέβααια ότι δεν είναι κάτι στάνταρ και προσαρμόζεται ανάλογα με τη φιλοσοφία των ομάδων και την προσωπική ικανότητα του καθενός. Πάντως έγινε της μόδας σαν ρόλος στην Ελλάδα χωρίς κανένας να τον έχει κατανοήσει και να τον υποστηρίξει απλά και μόνο επειδή έτσι γίνεται έξω.

ximaleo said...

Στο εξωτερικό πάντως ο τεχνικός διευθυντής είναι σαφώς πιο ψηλά στο οργανόγραμμα από τον (εκάστοτε) προπονητή. Σε μερικές ομάδες μάλιστα, ο προπονητής ούτε καν συμμετέχει στις μετεγγραφικές επιλογές. Χαρακτηριστικότερo παράδειγμα είναι η Μπαρτσελόνα, δημιούργημα του Μπεγκιριστάιν.
Όσον αφορά το Μίχο, έχω διαβάσει την άποψη τουλάχιστον 3 ξένων προπονητών που τον είχαν ως παίκτη, ότι θα γινόταν καλός προπονητής. Τώρα γιατί σε όλη του τη καριέρα βολόδερνε μεταξύ Β' και Γ΄εθνικής παραμένει μυστήριο.

ekswfrenwn said...

Πάντως εγώ όποτε ακούω τις ποδοσφαιρικές απόψεις του στα ματς που σχολιάζει στη ΝΕΤ,μου δείχνει δείγματα αμπαλοσύνης.Και το χειρότερο,το υφάκι του είναι λες και είναι ο μεγαλύτερος ειδήμωνας στον κόσμο

Anonymous said...

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Κε Συντάκτα,

Με ιδιαίτερη έκπληξη επληροφορήθην την απονενοημένην απόφαση του υπουργού Σουφλιά να ονομάσει το μετροπόντικα
που εργάζεται αυτή τη στιγμή στη γραμμή Αγ. Δημήτριος – Ελληνικό «Νίνη»!
Η κίνηση αυτή έχει απαράδεκτους συμβολισμούς που θίγουν απροκάλυπτα τόσο την πατρίδα όσο και τη θρησκεία! Είναι ξεκάθαρο:
Ένας Αλβανικός δάχτυλος (επιθετικός) κατατιτρώσκει τα θεμέλια του Έθνους στον άξονα «Αγ. Δημήτριος» = θρησκεία και «Ελληνικό» = Ελλάς!

Απαράδεκτον!

Ιωάννης Μεταξάς