Monday, January 15, 2007

ΕΚΕΙ... ΕΚΕΙ... ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ?

Δεν είναι τόσο η μικρή βαθμολογική διαφορά μεταξύ της 6ης (Αιγάλεω - 22β) και της πρoτελευταίας ομάδας (Λάρισα - 18β) που δυσχαιρένει την εύρεση των άλλων δύο που θα ακολουθήσουν τον Ιωνικό στη Β' Εθνική, όσο η παρεμφερής δυναμικότητα όλων αυτών των ομάδων. Μια πρόχειρη εκτίμηση μπορεί να γίνει βάσει του προγράμματος... Από κάτω προς τα πάνω:
Λάρισα: Το Αλκαζάρ δεν είναι τόσο σκληρή έδρα όσο πέρυσι. Στις επόμενες 30 μέρες κρίνεται η παραμονή του Δώνη καθώς η ΑΕΛ υποδέχεται Κέρκυρα, Ιωνικό και Πανιώνιο. Στη συνέχεια ακολουθούν τα αγγούρια, καθώς αντιμετωπίζει τους 5 πρώτους της βαθμολογίας. Στα μείον ότι η ομάδα φέτος δείχνει αλλαζονική. Είναι προτελευταία και η διοίκηση διαρρέει ότι θα κυνηγήσει το κύπελο Ελλάδας. Επί πλέον δεν έχει βελτιωθεί καθόλου κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Απόλλων Καλαμαριάς: Μαζί με τον Πανιώνιο, η πλέον συμπαθής ομάδα. Πολύ καλά οργανωμένη. Η βασική της 11αδα κοντράρει στα ίσα οποιοδήποτε αντίπαλο όπως φάνηκε και εναντίον του ΠΑΟ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Δυστυχώς η ομάδα άργησε να πάρει μπροστά και κάποιοι παίκτες αν τραυματιστούν είναι αναντικατάστατοι. Κόλαση το ματς την τελευταία αγωνιστική εντός με Λάρισα, λέμε να κανονίσουμε εκδρομή Θεσσαλονίκη.
Πανιώνιος: Μάλλον έχει το πιο βατό πρόγραμμα και υποδέχεται σχεδόν τους πάντες στην έδρα του. Η βαθμολογική του θέση τον αδικεί, έχει βελτιωθεί ραγδαία σε σχέση με την αρχή της χρονιάς και δε θα κινδυνέψει.
Εργοτέλης: Ήταν το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό μέχρι που πήρε αυτήν την παικτούρα τον Ογκνιένοβιτς, ο οποίος ξεκώλιασε μόνος του όλη την (πολύ καλή μέχρι σήμερα) άμυνα της Ξάνθης. Αν συνεχίσει έτσι, σώνεται ακόμα και αν απλά καθαρίσει τα εντός έδρας παιχνίδια (γιατί εκτός έδρας είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος). Τις τελευταίες 5 αγωνιστικές θα κριθούν τα πάντα καθώς αντιμετωπίζει Καλαμαριά, Άρη, Λαρισα, Κέρκυρα, Αιγάλεω.
Ατρόμητος: Υποδέχεται σχεδόν τους πάντες στο Περιστέρι. Το θέμα είναι ότι η ομάδα δε ρολάρει. Από την άλλη υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται χρόνια με την ομάδα, πονάνε τη φανέλα και θα πεθάνουν στο γήπεδο για να πετύχουν τη σωτηρία με πρώτο και καλύτερο τον αρχηγό Κορακάκη. Αν ο Κοκότοβιτς αποδεικτεί τουλάχιστον αξιοπρεπής, η ομάδα δε θα κινδυνέψει, αλλά ούτε και θα βγει Ευρώπη.
Άρης: Το μεγάλο ερωτηματικό. Το υλικό του σίγουρα είναι καλύτερο από τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά αυτή η ομάδα μοιάζει να ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί. Πάνω που βρήκε μια ισορροπία, οι μανατζαραίοι που κάνουν κουμάντο έφαγαν τον Όγιος. Πολύ ευνοϊκό πρόγραμμα πάντως. Τις τελευταίες 2 αγωνιστικές υποδέχεται Καλαμαριά και Ατρόμητο. Στα μείον ότι τον κυνηγάει η διαιτησία. Αν ο νεοφερμένος Ερνάντες δεν κάνει γης μαδιάμ την ομάδα, μπορεί να κτυπήσει την 6η θέση.
Ξάνθη: Πολύ εύκολο πρόγραμμα. Μόνο ερωτηματικό το γεγονός ότι οι ομάδες του Κωφίδη αργούν να πάρουν μπρος. Ο Πανόπουλος εκτός από το να γράφει ανακοινώσεις, ξέρει και τους κατάλληλους ανθρώπους στα κατάλληλα πόστα ώστε η χρονιά να τελειώσει αναίμακτα.
Κέρκυρα: Η "έκπληξη" της χρονιάς, προσωπική άποψη ότι είναι πλασματική η θέση της στη βαθμολογία. Μετά τα δύο επόμενα εκτός παιχνίδια με Λάρισα και Ατρόμητο θα αποδεικτεί του λόγου το αληθές. Αναμένεται ο Μπάμπης ο Τεννές να πετάξει τη μάσκα που φορούσε στο πρώτο γύρο και η Κέρκυρα να εφαρμόσει το τρομερό σύστημα "11 πίσω από τη μπάλα". Πολύ δύσκολο πρόγραμμα αφού εντός υποδέχεται κατά σειρά Αιγάλεω, Ξάνθη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ηρακλή και Εργοτέλη την προτελευταία αγωνιστική. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενονα υποβιβαστεί και απλά στο νησί, όπως και πρόπερσι, να μείνουν με τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟ στο χέρι.
Ηρακλής: Βρίσκει το δρόμο του με το Μπουμπένκο, αλλά η στάση της διοίκησης παραμένει ακατανόητη. Έδιωξε τους καλύτερους παίκτες και προχθές "τσακώθηκε" με τον προπονητή για το μεταγραφικό μπάτζετ. Κρίμα για το περσινό αριστούργημα του Κωφίδη αν και λόγω έλλειψης σοβαρού ανταγωνισμού, μπορεί να τερματίσει έκτος.
Αιγάλεω: Ο Χατζάρας και κυρίως οι Μητρόπουλοι ξέρουν τον τρόπο και η ομάδα για μία ακόμα χρονιά δε θα κινδυνέψει, αλλά δε θα μπορεί να δώσει και παιχνίδια σε φίλους και γνωστούς.
Αnd the winner is.... Κέρκυρα, Εργοτέλης, Καλαμαριά και Λάρισα θα παλέψουν τις 3 τελευταίες αγωνιστικές μεταξύ τους για την παραμονή. Με μία πρώτη ανάγνωση η Καλαμαριά είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Εγώ πάντως πιστεύω σε αυτή την ομάδα που κάθε χρόνο ξεκινάει ως πρώτο φαβορί για υποβιβασμό και τελικά σώνεται σχετικά εύκολα. Εάν οι χειμερινές μεταγραφές του Εργοτέλη δεν αποδεικτούν φωτοβολίδες, τότε προβλέπω ότι του χρόνου δε θα μας κάνουν παρέα η Κέρκυρα και η προσωπική μου αντιπάθεια, η Λάρισα, εφόσον στον κάμπο δεν αλλάζουν μυαλά και συνεχίσουν να ονειρεύονται ευρωπαϊκά μεγαλεία.

No comments: