Monday, January 08, 2007

SUCH A LITTLE THING MAKES SUCH A BIG DIFFERENCE

Για κάποιες ομάδες, είναι απλώς θέμα μίας κίνησης για να σώσουν την παρτίδα. Με την έλευση του νέου έτους, ήδη δύο μεταγραφές αρχίζουν την απόσβεσή τους.
1. Τζιμπούρ: Μεγάλη ιστορία. Ο Σταν Κόλιμορ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πέραν της σχετικής εξωτερικής ομοιότητας, ο τύπος είναι μεγάλος παίχτουρας και παιδί-κουμπί. Στον Εθνικό Αστέρα πέρσι, είχε βγάλει μάτια, στον Ατρόμητο λογικά δεν έχουν ξεχάσει εμφανίσεις όπως αυτή στο 4-3 εναντίον του ΠΑΟ. Τώρα ήρθε η ώρα του Πανιωνίου. Τι πρόβλημα είχε ο Πανιώνιος ως τώρα; Σωστά, το γκολ. Δεν πας μπροστά με Αραβίδη, Καρνέιρο, Μπρέσκα. Προβλέπεται επανάληψη της περσινής ιστορίας με τον Τζιμπούρ σε ρόλο Λουτσιάνο. Προβλέπω 7-10 γκολ και άνετη παραμονή της ομάδας. Επίσης προβλέπω να πλακώνεται στο ξύλο με τον αγαπημένο του ενός εκ των τριών αναγνωστών του μπλογκ, Ενσαλίβα, να ανταλλάσσει μπινελίκια με τον Μπέο και να χτυπάει tattoo πάνθηρα στη βουβωνική χώρα. Άντε, και σύντομα σε μεγάλη ομάδα.
2. Ογκνιένοβιτς: Κλασική περίπτωση αποτυχημένου που του έχει μείνει λίγη ζωή μέσα του. Ο τρίτος πρώην hot Γιούγκος με θητεία στο ισπανικό πρωτάθλημα, που έρχεται φέτος στην Ελλάδα. Από τους άλλους δύο, ο ένας παίρνει πόδι σιγά σιγά (Ντελίμπασιτς), ο άλλος όμως είναι η μεγάλη μου αγάπη (Ντρούλιτς - στην τεσσάρα του Σαββάτου ήταν πάλι κορυφαίος, κι ας μη σκόραρε). Ο Ογκι λέει να μοιάσει στο δεύτερο. Η χθεσινή του εμφάνιση στη Νεάπολη δε φάνηκε να μένει μόνο στο γκολ. Γενικώς το έπαιζε ηγέτης, το οποίο μόνο κακό δεν είναι για μια ομάδα χωρίς μεγάλους παίκτες όπως ο Εργοτέλης. Δεν προβλέπω ότι θα μείνει στην κατηγορία παρόλα αυτά η ομάδα, μόνο εξαιτίας της παρουσίας του. Μακάρι να γίνει γιατί αυτά τα resurrection stories πολύ τα γουστάρω.

1 comment:

Anonymous said...

Ο Μπρέσκα΄(γνωστός και με το όνομα "κατσαρίδας" λόγω της ικανότητάς του να επιβιώνει παντού και πάντα) θα τον φάει για πρωινό.