Thursday, November 01, 2007

ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΩ (ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ) ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ

Μου λέγε ο NiVa να ποστάρω κάτι. Είπα να γράψω για τα χρέη και συνειδητοποίησα ότι πάλι θα καταλήξω να τσακώνομαι με όλους του (ρομαντικούς) φίλους μου, οπότε το άφησα. Μετά, ξεκίνησα ένα ποστ για την υποτιθέμενη ανανέωση που κάνουν οι περισσότερες ελληνικές ομάδες, αλλά βαρέθηκα. Οπότε, αποφάσισα να επιδοθώ σε καφενειακή προπονητική και να φτιάξω μια 11άδα επιλέγοντας έναν παίκτη από τους παγκίτες κάθε ομάδας, η οποία:
1) Χαλαρά διεκδικεί τη νίκη από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα.
2) Εκθέτει ανεπανόρθωτα τους άσχετους προπονητές που δεν ξέρουν τίποτα από μπάλα, σε σχέση με εμάς τους φιλάθλους.
Ιδού σε 4-4-2 με δύο αμυντικά χαφ στην ευθεία:
Τέρμα: Τζόρβας (ΟΦΗ). Μία φορά στο Καραϊσκάκη βγήκε μόνος για προθέρμανση (ακόμα έπαιζε στο βάζελο) και επιδεικτικά έδειξε σε όλη την 7 το φυτό (τριφύλλι για τους οχτρούς) στο στήθος. Έφαγε ένα τσούρμο μπουκάλια, DVD και κέρματα, αλλά απτόητος συνέχισε να προθερμαίνεται σαν κύριος. Ούτε θεατρινισμούς, ούτε τσάτσικους τραυματισμούς. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Από τότε τον συμπάθησα. Και για να μην πάει και αυτός 30 για να παίξει (όπως οι Κοτσόλης, Νικοπολίδης), τον θέλω στην ομάδα μου.
Δεξύ μπακ: Μπουκουβάλας (Λάρισα). Βασικό στέλεχος της Εθνικής Νέων που τερμάτισε 2η στο ευρωπαϊκό, ήδη χτυπάει την πόρτα της 11αδας. Στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ αναστάτωσε όλη την πλευρά όταν μπήκε (καθυστερημένα).
Αριστερό μπακ: Κουτσόπουλος (Πανιώνιος). Κάποτε στο μΠΑΟΚ είχε κάνει θραύση. Στον Πανιώνιο πρόπερσι έπαιζε (και ήταν καλός) αλλά μετά επέστρεψε ο Σπυρόπουλος. Εμένα μου κάνει.
Σέντερ μπακ: Παπασταθόπουλος (ΑΕΚ). Όσο ο "περνάς από την αφετηρία, πάρε 20000" (εύγε ekswfrenwn) συνεχίζει να προτιμά τον Άλβες ή να τον βάζει αλλαγή στη θέση του δεξιού μπακ, τον θεωρώ παγκίτη και μου κάνει μια χαρά. Μακράν ο πιο ελπιδοφόρος παίκτης της ΑΕΚ.
Σέντερ μπακ: Μαλεζάς (ΠΑΟΚ). Ακούγονται τα καλύτερα για αυτόν αλλά ο μαστρο-Σάντος προτιμά τον Μελίσση. Μας κάνει μια χαρά και είναι και μόνο 19 χρονών.
Δεξύ χαφ: Μενδρινός (ΟΣΦΠ). Φαίνεται να μην έχει την τρομερή ταχύτητα για να παίξει την πλευρά (όπως ο Γκαλέτι ας πούμε), αλλά έχει πολύ καλή τεχνική, ντρίμπλα, θράσος και γενικά αποτελεί μεγάλη μου αδυναμία.
Αριστερό χαφ: Κουτσιανικούλης (Εργοτέλης). Μας ξεπάτωσε τόσο πολύ την Κυριακή από τα αριστερά που τράβηξε την προσοχή του προέδρου. Επειδή η τακτική του να παίρνουμε όποιον παίζε καλά εναντίον μας είναι πολύ διαδεδομένη στο γαύρο, μπορεί και να έρθει για μπακ-απ του Τζόλε.
Αμυντικό χαφ: Πρίττας (Άρης). Μεγάλη αδυναμία. Τρομερή χρονιά επί Κωφίδη στον Ηρακλή. Πέρυσι έχασε όλη τη χρονιά από τραυματισμούς και από τότε δεν έχει ξαναπαίξει. Ελπίζω να επανέλθει εντός της σεζόν.
Αμυντικό χαφ: Κανακούδης (Αστέρας). Πέρυσι από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου. Παίζει με το κεφάλι ψηλά και έχει αρκετά καλή κάθετη. Φέτος ξεκίνησε βασικός, αλλά τον έφαγαν οι σκληροτράχηλοι Λατίνοι.
Σέντερ φορ: Μάντζιος (ΠΑΟ). Τέταρτος στην ιεραρχία των επιθετικών του εχθρού, οι φίλοι μου λένε ότι είναι σοφτ και τεμπέλης. Εγώ ξέρω ότι τις κινήσεις του με τη μπάλα μέσα στην περιοχή και τα τελειώματα του δεν τις έχουν οι περισσότεροι βασικοί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βαγγέλη σε πιστέυω.
Ελεύθερος επιθετικός: Λουτσιάνο (Ατρόμητος). Ξέρω, είναι βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα του, αλλά δε μπορεί, κάποιος θα κάνει τη μαλακία πάλι στον Ατρόμητο να του την πέσει και να πλακωθούν, ώστε να φάει πάγκο. Ο πιο αδικημένος παίκτης στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια. ΘΕΟΣ!


2 comments:

geokalp said...

δίκιο έχεις για το Λούτσι!

Anonymous said...

Πάλι καλά που νοιώθεις την ανάγκη να μοιραστείς μαζί μας το γεγονός ότι η προπονητική στην οποία θα επιδοθείς στο εν λόγω post είναι "καφενειακή". Γιατί όλες οι υπόλοιπες ήταν επιπέδου Χαϊδελβέργης...