Monday, February 12, 2007

BRAZIL PAIS PORRADA...

Ο ανωτέρω στίχος των Soulfly σημαίνει, αν δεν κάνω λάθος, "Βραζιλία, χώρα φτωχή". Φτωχή αλλά τίμια. Αυτό νομίζουμε, γι' αυτό τρελαινόμαστε ακόμα κι όταν ο Μπόβιο βρίσκει στόχο στο όγδοο σερί σουτ και λέμε "Βραζιλιάνος, παιδάκι μου, άλλη πάστα".
Αλβανία. Χώρα φτωχή, καθόλου τίμια. Ή έτσι πιστεύουμε τέλος πάντων. Γι' αυτό σιγά μη δώσουμε το credit που αναλογεί στον Μπούσι. Τον παίκτη που πέρσι παραλίγο να σώσει τη Λιβαδειά του Sir Taki, και που φέτος παίζει μπαλάρα στον Απόλλωνα.
Το αυτονόητο: το χθεσινό γκολ αν το έβαζε ο Ριβάλντο, ο Ζούλιο Σέζαρ (ο οποιοσδήποτε Ζούλιο Σέζαρ), ο Μπόβιο, ο Ίντιο κλπ, θα μιλούσαμε για ποδοσφαιρική μαγεία. Τώρα το έβαλε ο Αλβανός.
Κι όμως, έχουν έρθει ηρωικοί Αλβανοί παίκτες εδώ (ο Κόλα, ο Γιάννης ο Μπελά και ο κολλητός Αριάν Τζούμπα, ο Σοκόλ Κούστα, ο Λεκμπέλο του Άρη, ο Μουράτι, ο Φώτος ο Στρακόσσσσα) που ήταν εμφανώς καλοί παίκτες, μόχθησαν όμως με πολλαπλάσιο τρόπο για να αναγνωριστούν. Και πάλι, με βαριά καρδιά...
Μαλακία, μεγάλη μαλακία...

10 comments:

ximaleo said...

Πέστα ρε Νίβα, ειδικά ο Φώτης που ήταν από τους πρώτους που ήρθαν, τράβηξε πολύ κουπί. Ξέρω ότι όταν αφωνιζόταν στο Γαύρο οι συμπαίκτες του τον αποκαλούσαν "αλβανό".
Ο Μπούσι είναι ο αγαπημένος των οργανωμένων Απολλωνιστών και φοράει και το νούμερο του μεγάλου Παρμαξίδη.
Για τον Μπελά φημολογείται ότι ο γραφικός άλλά εύστοχος Αναστό του είχε πει "Ρε Μπελά, κανονικά εσύ έπρεπε να παίζεις στην Μπαρτσελόνα και όχι να τραβιέσαι στα Γιάννενα"

Anonymous said...

o Μπελά είναι πολύ καλός παίχτης συμφωνώ, αλλά η ατάκα αυτή του Αναστό νομίζω ήταν για το Νίκο Τσιμπλίδη την εποχή που αγωνίζονταν στον Πανσερραϊκό. Ο μύθος λέει ότι όταν τον ξανασυνάντησε χρόνια μετά του είπε κάτι του στυλ:

"ρε Τσιμπλίδη παιχταρά, σε άφησα στις Σέρρες, περίμενα να σε δω στην Μπαρτσελόνα, και σε ξαναβρίσκω στην Καλλιθέα;".... εκτός αν έχει κάποιο κόλλημα με την Barca ο μουστάκιας και είναι το εύκολο του παράδειγμα....

Σωστό το post για τους αλβανούς αλλά για να ήταν ολοκληρωμένο, και με κίνδυνο να τα ξανακούσω από τον ximaleo, θα έπρεπε να έχει ειδική αναφορά στο περιστατικό Λεμονή-Κονέ... ο οποίος Λεμονής είχε διώξει τον Μπούσι πέρσι από την Λειβαδιά... τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή τελικά

ximaleo said...

Έχεις δίκιο, για τον Τσιμπλίδη ήταν η ατάκα, εγώ μπερδύετηκα. Για τον Μπελά έχει πει άλλα κολακευτικά - αλλά όχι τόσο γραφικά- σχόλια. Επίσης έβλεπα εχθές το Βέροια - Εθνικός και σαν να απόκτησε μαλλιά ξαφνικά ο Τσιμπλίδης.
Όσο για το περιστατικό Λεμονή-Κοννέ, γιατί δεν μας λες εσύ την άποψη σου που ήσουν μπροστά και ξέρεις τι και πως?

ekswfrenwn said...

Τον Μπούσι δεν τον έδιωξε απο την Λειβαδιά ο Λεμονής.Αν θυμάστε καλά,ο Μπούσι είχε σκοράρει στο περσινό ματς της 29ης αγωνιστικής Λεβαδειακός-Ολυμπίακος 3-2 και μάλιστα είχε αποβλήθει ενώ είχε γίνει αλλάγη για το λόγο ότι πέταξε μπάλα στον αγωνιστικό χώρο.Ο Λεμονής έφυγε με το που τελείωσε η σεζόν,οπότε δεν είναι δυνατό να τον έχει διώξει.

Anonymous said...

Και ξεχνάμε και το μεγαλύτερο αριστερό μπακ του πρωταθλήματος εδώ και πολύ καιρό τον Χατζί( Αλβανός δεν είναι)?

ekswfrenwn said...

Και ξέχασα να πω πως αυτό που λέει ο Τάκης Κούλης για Κονέ δεν έχει σχέση με το θέμα μας,γιατί πολύ απλά ο Κονέ είναι Έλληνας.Ασχέτως του περιστατικού στο ντέρμπι,το θέμα που έβαλε ο NIVA είναι διαφορετικό.Τέλος,ο VERVE έχει απόλυτο δίκιο για την παράλειψη του Χατζί,είμαι σίγουρος όμως ότι δεν έγινε επίτηδες από την μεριά του NIVA

ximaleo said...

Όντως ο Μπούσι απομακρύνθηκε ακριβώς την 29η αγωνιστική γιατί βρίστηκε με το Λεμονή όταν έγινε η αλλαγή.
Όσο για τον πολύ καλό παίκτη Χατζί, δε συμφωνώ ότι είναι το καλύτερο αριστερό μπακ ένεκα Σπυρόπουλου και του επίσης αλβανικής καταγωγής Vaggeli. Φέτος μάλιστα στον Εργοτέλη (όπως και παλιότερα στον Ηρακλή) αγωνίζεται στα χαφ.
Όπως και να έχει, δεν ξέρω αν οι Αλβανοί παίκτες υποτιμούνται, αλλά είμαι βέβαιος ότι οι βραζιλιάνοι υερτιμούνται.
Φτιάξε ρε Νιβα και ένα ποστ για τους 11 χειρότερους βραζιλιάνους του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Anonymous said...

Δεν νομίζω ότι είμαι τόσο εκτός θέματος αναφερόμενος στο θέμα Λεμονή-Κονέ. Απλώς παίρνω το point του ΝΙVA για τη δυσκολία αναγνώρισης και αποδοχής των Αλβανών ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα λόγω ρατσιστικών αντιλήψεων και το προχωράω ένα βήμα παραπέρα τονίζοντας ότι ρατσιστικής μεταχείρισης μπορεί να έχουν ακόμα και Έλληνες παίχτες (βορειοηπειρωτικής καταγωγής) όπως ο Κονέ και ο Νίνης στην Τούμπα μολονότι για αυτούς συνήθως μας βολεύει υποκριτικά να "ξεχνάμε" την προέλευση τους. Μορφές ρατσισμού είναι όλες αυτές...

Τώρα τι ακριβώς έγινε στο ΟΑΚΑ δεν ξέρω προφανώς, αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και δεν νομίζω ο μικρός να τα φαντάστηκε όλα... το πολύ-πολύ να κάνει λάθος στον Λεμονή και να του τα χωσε ο κύριος Σάββας ο τραμπούκος... μικρή η διαφορά

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=_Mjsn1wbbuQ&NR

empros ths ghs oi adikimenoi!!!

me said...

Ο Λεωνίδας με το Στρακόσια του