Wednesday, February 21, 2007

THE NORTHERN REPORT

Καθυστερημένα, σας μεταφέρω τις εντυπώσεις από τη βόλτα μου σε Σαλλλλόνικα το τριήμερο. Εκτός των διάφορων μπαρ (και του καλύτερου metal club στον πλανήτη-Eightball) τα οποία επισκέφτηκα, είδα μπαλίτσα σε ένα φοβερό sports bar με άπειρες οθόνες. Τη μέρα που είχε ΠΑΟΚ-Άρης, είχαμε κλείσει τρελό καναπέ μπροστά από οθόνη και παρακολουθήσαμε, με την τοπική παρέα, τα τεκταινόμενα. Το ενδιαφέρον ήταν ότι παρά το φανατισμό, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ φιλική και χαβαλέ. Καμία σχέση με ένταση. Μπράβο...
1) ΠΑΟΚ. Με τον ΠΑΟΚτζή που τα έλεγα, συμφωνήσαμε ότι με Γεωργιάδη είναι άλλη ομάδα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι υπήρχε πολύ μεγάλη διαφωνία από τους φανατικούς σχετικά με την επιστροφή του στην ομάδα, λόγω παρελθοντικών διαφορών. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να ζήσει με τη βεβαιότητα ότι όλοι οι παίκτες του κάποια στιγμή θα κάνουν μια πρσφυγούλα, έτσι για τη φάση. Κατά τ' άλλα, διέκρινα ένα μικρό στράβωμα με τον Χαραλάμπους (περίεργο, εμένα μου ψιλοαρέσει) και το Μαλεζά (παρότι μπήκε στο 90, ακούστηκαν διάφορα "ωχ") ενώ η λέξη Ζαγοράκης δεν ισχύει (αντικαθίσταται πάντα από το "αρχηγός").
2) Άρης. Μεγάλη απογοήτευση η εμφάνιση. "Με Όγιος βλέπαμε μπάλα τουλάχιστον". Για τον Χαβίτο, τα έχω γράψει πολύ νωρίς στο μπλογκ (παπάρας παίκτης, εντελώς ανούσιος). Αν δεν υπήρχε ο Πάουλο Κόστα στο ντέρμπι, ο Άρης δε θα είχε κάνει ευκαιρία. Οι ξένοι τύπου Παλαθουέλος, Κοΐρα, Τίνγκα, Χονάν Γκαρσία εκτός τόπου και χρόνου και μόνο ο Νεμπεγλέρας πάλευε. Τι να σου κάνει όμως αυτός. Κρίμα γιατί όταν έπαιζαν με άγνοια κινδύνου, ήταν ωραία ομάδα. Τώρα απλώς συμβιβάζονται με την ιδέα της μικρής ομάδας που πάει για Ουέφα στην καλύτερη.
3) Ηρακλής. Οι προσπάθειες επηρεασμού της ομάδας του Εργοτέλη (λεπτομέρειες δίνω μόνο τηλεφωνικώς ή emal-ικώς) δεν έπιασαν και ήδη από την Κυριακή, τα πικαριστικά συνθήματα τύπου "εκεί εκεί στη Β Εθνική" άρχισαν να παίζουν. Ελπίζω να τη γλιτώσει αν και δεν το βλέπω. Έτσι κι αλλιώς, μιλάμε για εντελώς καινούρια ομάδα μπροστά, με Σίσιτς, Ίλιε, Αλιούτα, Χλωρό. Η επιστροφή του Παπαζαχαρία θα βοηθήσει άραγε;
4) Καλαμαριά. Δεν έχω νέα.
Αυτά. Until next time, χαιρετισμούς στα παιδιά εκεί πάνω...

7 comments:

Anonymous said...

Πολύ ήρεμα τα πράγματα λοιπόν στη συμπρωτεύουσα. Ούτε ένας τσαμπουκάς ανάμεσα σε Παόκια και Αρειανούς, ούτε πορείες και καταλήψεις από Ηρακλειδείς ούτε (προσπαθώ να βρω κάτι που θα μπορούσα να κάνουν) από τους Καλαμαριώτες. Μπράβο μπράβο.
Η περίπτωση του Απόλλων πάντως έχει πολύ ενδιαφέρον. Κάθε χρονιά, από τις ομάδες της Σαλονίκης, είναι το πρώτο (και μόνο) φαβορί για να πέσει. και πάντα τη γλυτώνει, με άνεση μάλιστα, σαν κατσαρίδα. Και το ακόμα πιο ωραίο είναι ότι πάει να καθιερωθεί και ο υποβιβασμός κάθε φορά άλλης ομάδας της Σαλόνικας. (Προ) πέρσι ο Άρης φέτος ο Ηρακλής... Άντε και του χρόνου ο ΠΑΟΚ.
Όσο για το Eightball, ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για την πόλη του Σάββα Κωφίδη

Ioannis Skordopoutsoglou said...

Φίλε Verve ευχές τέτοιου τύπου για τον ΠΑΟΚ να λείπουν παρακαλώ. Δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ που έχει τα χάλια του αλλά όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ο Ηρακλής πληρώνει μεγάλα λάθη του παρελθόντως να ξέρεις. Είχε βγει σε ραδιόφωνο της πόλης άνθρωπος που είναι κοντά στην ομάδα και έλεγε για λεφτά που πήγαν σε ταξίδια αυτοκίνητα τριήμερα στη Μύκονο και άλλα. Για όσους γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις ξέρουν πολύ καλά ότι η Ελίνα Κατζά ρίχνει τον Ηρακλή και όχι ο Γιοβάνοβιτς...

Ioannis Skordopoutsoglou said...

...sorry αλλά κάτι ξέχασα...να ξέρετε επίσης ότι το αποτέλεσμα με τον Εργοτέλη που τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην Β ΕΘνική (ή μήπως στην Α καθώτι φέτος έχουμε την SuperLeague;;) ήρθε μια μέρα μετά την είδηση για το λουκέτο στο Papafi club μετά από 31 χρόνια. Μπάσκετ στην Α2 ποδόσφαιρο στη Β΄ (ή ακόμα και στη Δ΄ αν τα πράγματα πάρουν χειρότερη μορφή) το βόλεϊ αρχίζει να φθείνει...Ο Ηρακλής περνάει μεγάλη κρίση σαν σύλλογος κύριοι...Ο Άρης μπορεί να έπεσε και στη μπάλα και στο βόλεϊ αλλά είχε το μπάσκετ...

me said...

Τρίγωνο (των Βερμούδων και όχι του Πανοράματος) η Σαλόνικα.

Έχουν χαθεί βαθμοί εκεί...

ekswfrenwn said...

Το γαμάτο με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς είναι πως στα τελευταία 14 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο με τις άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι αήττητος!!!Μεγαλύτερος πελάτης ο Ήρα,που μετράει μόνο ήττες,ενώ ο μόνος που την κοντράρει είναι ο Άρης(τα μεταξύ τους παιχνίδια είναι όλα ισόπαλα).

ximaleo said...

@Ιωάννη Σκορδοπούτσογλου ενταύθα: Μπορείτε να επεκταθείτε λίγο στο ζήτημα της Ελίνας Κατζά προς ενημέρωσιν (και τέρψιν) των υπολοίπων?

Anonymous said...

Eisai megalos paparas kai h Areianara apla se ekane rompa! Karagkiozopoule!