Friday, September 21, 2007

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΦΤΙΑΣ


Ο μπασκετικός Πανιώνιος πέρσι ήταν πολύ καλός, με ένα δυνατό κορμό παικτών όπως ο Περπέρογλου, ο Ουίνστον, ο Καυκής, ο Χάτσον, ο Αρσλάν, ο Ντόιτσιν και με ένα προπονητή αξιώσεων όπως ο Λούκα Παβίσεβιτς. Φέτος ο μπασκετικός Πανιώνιος θα είναι κάτι άλλο μιας και η ομάδα έχει αλλάξει σχεδόν εξ ολοκλήρου (με κόουτς το θεό Μηνά Γκέκο βεβαίως)...

Ο ποδοσφαιρικός Πανιώνιος πέρσι ήταν πολύ καλός, με ένα δυνατό κορμό παικτών όπως ο Γουνδουλάκης, ο Πλετς, ο Τζιμπούρ, ο Μάκος, ο Σπυρόπουλος, ο Μανιάτης και με ένα προπονητή αξιώσεων όπως ο Έβαντ Λίνεν. Φέτος ο ποδοσφαιρικός Πανιώνιος ΘΑ είναι μάλλον καλύτερος γιατί δεν άλλαξε τίποτα καλό παρά μόνο πρόσθεσε δύο-τρεις παίκτες που ήδη φαίνεται ότι θα κάνουν τη διαφορά (Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς, ίσως και οι Νικολάου, Ντελούρα).

Το υπονοούμενο είναι, όπως λέγαμε με τον ximaleo που βλέπαμε μαζί τα ματς ψες, ότι όποια ομάδα διατήρησε ένα κορμό και τον ίδιο προπονητή και παράλληλα, έκανε προσθήκες ουσίες φέτος θα κάνει το βήμα παραπάνω. Ο Πανιώνιος είναι το πιο προφανές παράδειγμα. Η Λάρισα επίσης (με Μπακαγιόκο, Σαρμιέντο). Υποπτεύομαι ότι κι ο Εργοτέλης κι ο ΟΦΗ επίσης θα πάνε καλύτερα. Αν το δούμε όμως πιο γενικά, και η ΑΕΚ (με ίδιο προπονητή και φιλοσοφία) και ο Άρης (με ίδια φιλοσοφία και τον προπονητή που κάνει τη ζωή μας πιο πολύχρωμη) έχουν τα εχέγγυα να ανέβασουν απόδοση.

Η αντιπέρα όχθη εκφράζεται κατά βάση με ΠΑΟ και Ολυμπιακό. Είναι προφανές ότι έχουν ενδιαφέρον ως ομάδες και ότι οι καινούριοι παίκτες είναι καλύτεροι (Γκαλέτι, Λεντέσμα, Μάτος, Ν'Ντόι) αλλά μέχρι να δέσουν τα ζουμιά τους, μπορεί να τους έχει πάρει φαλάγγι η ΑΕΚ και να τους τσιτώσουν οι λεγόμενες μικρές ομάδες.

Άραγε όλα αυτά υπόσχονται ένα καλύτερο πρωτάθλημα, υπό την ηγεσία του ραλίστα; Θα δείξει. Το σίγουρο είναι ότι από δω και πέρα, τέρμα οι διακοπές. Είμαι πανευτυχής. Let's get deep, down and dirty with the filthy greek football...

4 comments:

geokalp said...

Δεν θυμάμαι τη στατιστική που λέει πόσες μεταγγραφές έκαναν οι 5 περσινοί πρωτοπόροι της Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας, 4-6 έκαστος περίπου, τη στιγμή που θεωρείται φυσικό να αλλάζουν κάθε χρόνο ενδεκάδες σε γαύρο και βάζελο...
η παρατήρηση είναι άψογη!
προβλέπω ότι οι χαμένοι εκτός έδρας βαθμοί του ΠΟΚ θα αυξηθούν ενώ ίσως να ενταθεί στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος πραγματικά ο ανταγωνισμός των ομάδων, κάπου εκεί μετράει και ο πάγκος, η διαιτησία, κλπ...
ας ελπίσουμε εκτός από άγχος να δούμε και λίγη μπάλα.. αλλά οι φαντεζί πλέον είναι ελάχιστοι

Anonymous said...

Δε θα συμφωνήσω με το σχόλιο περί διαφοράς ΑΕΚ - λοιπών δυνάμεων ΠΟΚ. Ως ειδοποιός διαφορά μπορεί να λογίζεται μόνο η παραμονή του κυρ-Ανέστη / ΕΒΓΑ της γειτονιάς (aka SLF). Κατά τ' αλλά έχουν αλλάξει 6 βασικοί/ενδεκαδάτοι παίκτες! Macho, Arru, Ramos, Alves, Tam & Ribo. Και δεν έβαλα καν Blanco & Manu που μάλλον θα καθιερωθούν σύντομα.

ekswfrenwn said...

Το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου σίγουρα θα ανεβεί φέτος.Δεν ξέρω αν θα δούμε καλύτερη μπάλα,αλλά σίγουρα οι μεγάλοι θα φτύνουν αίμα για τους βαθμούς.

Και κάτι άσχετο για τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ:έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ με ποιον είναι ίδιος...και τσακ!Ξαφνικά μου ήρθε!Είναι ίδιος με τον γεράκο στην αφετηρία της Monopoly!

ximaleo said...

Ε, όχι και ραλίστας ο σωφέρ! Μη τα ισοπεδώνουμε όλα.