Monday, September 24, 2007

SEXY FOOTBALL

Θυμάμαι ότι ο Ρουουντ Χούλιτ είχε εφεύρει τον όρο αυτό για να περιγράψει ομάδες που παίζουν απλό, ομαδικό και ευφάνταστο passing game με πολλά γκολ. Ο ίδιος είχε αποτύχει οικτρά στη Νιουκάσλ να το εμφυσήσει στους παίκτες του. Τα λόγια του όμως έμειναν στην ιστορία.
Ξαφνικά το Σαββατοκύριακο, στα ταλαίπωρα γήπεδα της επικράτειας πήραμε μια μικρή γεύση από το τι σημαίνει αυτό. Πολλά γαμάτα γκολ που ήταν αποτέλεσμα εξαιρετικών συνδυασμών αλλά και τρομερών ατομικών εμπνεύσεων, που όμως υποτάσσονταν στο καλό της ομάδας. Οι 80.000 που πήγαν στα γήπεδα της Super League λογικά το φχαριστήθηκαν. Λέτε να έχουμε συνέχεια και δικαίωση των διαφόρων γραφικών σαν κι εμάς που επιμένουμε να ασχολούμαστε με τη μπάλα στο Ελλάντα;
Σας αφήνω με το Top-5 των ματς με ωραία γκολ του Σαββατοκύριακου:
5. Ξάνθη-Αστέρας. Με την εικόνα soft ομάδας που έδειξε ο Αστέρας ασχολήθηκε ο συνάδελφος. Εγώ θα επιμείνω στην τρομερή φόρμα που έχει το 9 της Skoda. Το δεύτερο γκολ με την κεφαλιά στο Θεό του Λαμπριάκου ξεκινάει από φοβερή ενέργεια του Κιντάνα που βγάζει την τέλεια σέντρα εντελώς στο όριο.
4. ΠΑΟΚ-Ηρακλής. Ρε τον καρπουζά του Εστορίλ, τι έφτιαξε. Το γκολ του Λάκη ήταν υπόδειγμα ομαδικής προσπάθειας, το δε γκολ του Βαγγελή ήταν ακόμα πιο όμορφο. Κρίμα για τον Παράσχο αλλά εκ των υστέρων φαίνεται ότι έκανε σημαντικά λάθη. Με βασικότερο τη χρησιμοποίηση του Βρύζα. Για το μπάχαλο του Ηρακλή, θα τα πούμε άλλη ώρα.
3. Εργοτέλης-Παναθηναϊκός. Απίστευτες εμπνεύσεις από τον Ν'Ντόι. Άραγε πόσο καιρό είχε η ομάδα να βάλει τρία (3) γκολ από συνδυασμένες προσπάθειες, με ιδανική αξιοποίηση του κέντρου από παίκτες που εκμεταλλεύτηκαν τα άκρα για να εξουδετερώσουν την αντίπαλη άμυνα; Ο τυπάρας πρέπει να προβληματιστεί που ο Ρο-με-ρό έκανε τόσο απλό και ουσιώδες ματς.
2. Ολυμπιακός-ΟΦΗ. Εξαιρετικό κέντρο με άριστους ρόλους. Κάθετες στα πλάγια, και σπάσιμο στην περιοχή τη σωστή στιγμή. Φοβερή αποτελεσματικότητα και ωριμότητα από Γκαλέτι. Τέλεια γκολ. Δε γουστάρω...
1. Πανθρακικός-Χαϊδάρι. Ο ξεχασμένος (όχι από αυτό το μπλογκ πάντως) Αγαθοκλέους έδειξε ότι θα είναι ο πιο φαντεζί φορ της κατηγορίας με τα δύο γκολ που έβαλε. Αλλά το γκολ της αγωνιστικής το κάρφωσε με εκπληκτικό ψαλιδάκι ο Χαραλάμπους μετά από σέντρα του Γήττα (άκουσον, άκουσον). Πάμε ρε P-Anthrax!

3 comments:

Anonymous said...

Sexy Football ε? Απέχούμε πολύ ως πρωτάθλημα από αυτό βέβαια αλλά όντως η αγωνιστική ήταν πολύ καλή από όλες τις απόψεις. Το μόνο που με στεναχώρησε ήταν για μια καόμα αγωνιστική ο Αστέρας. BTW πολύ καλό το P-Anthrax. Έτσι για να φτιαχνόμαστε για αύριο

geokalp said...

ο Αγαθοκλέους είναι εκείνος που έπαιζε κάποτε στον Άρη; που είχε έρθει σχεδόν μαζί με το παλτό Κωνσταντίνου; Τον ίδιο μανατζερ είχαν τότε...

THE NIVA said...

Θυμήσου και την ιστορία μεταξύ ΑΕΚ-Άρη που κονταροχτυπήθηκαν για πάρτη του αλλά τελικά τον τσίμπησε ο Κοντομηνάς τότε, με τρελά λεφτά. Δεν τα έβγαλε.