Friday, October 26, 2007

AT LEAST WE'LL GO DOWN AS GENTLEMEN


Αυτή η ατάκα μου έχει μείνει περισσότερο στο μυαλό από τον "Τιτανικό". Όταν κάτι ωραίοι τύποι της εποχής κατέβαιναν αυτήν εδώ τη σκάλα φορώντας τα καλά τους κοστούμια. Σου λέει αφού είναι να βυθιστούμε, τουλάχιστον ας το κάνουμε ωσάν κύριοι.
Έτσι σκέφτηκε κι ο Κλέιτον. Βλέποντάς τον να σκοράρει κατά της Έβερτον, σκεφτόμουν "τον πούστη, πόσο μπλαζέ είναι". Είναι που είναι Βραζιλιάνος, οπότε έχει ένα σύνδρομο ποδοσφαιρικής ανωτερότητας, είναι και σαν παίκτης cool. Super cool. Φαντάζομαι αν είναι στην ομάδα σου, πρέπει να σε κάνει έξαλλο. Κι όμως, ο γεμάτος αυτοπεποίθηση τρόπος που καθυστερεί πριν κάνει το σουτ προκειμένου το πλασέ του να είναι το πιο γλυκό είναι εξοργιστικός (ρε φίλε, μπουμπούνα το εκεί να ξεμπερδεύουμε πριν πλακώσει το σέντρε μπακ) και ταυτόχρονα πωρωτικός. Ίσως με διαφορετικό μενταλιτέ, να μη φαινόταν τόσο καλός παίκτης.
Για να μην όμως αδικούμε την αγαπημένη, έτσι όπως πάει, ομάδα του μπλογκ, και κάτι Σαρμιέντοι και Μπακαγιόκοι είναι εξίσου εντυπωσιακοί, για τα δεδομένα μεσαίας ομάδας, παίκτες. Αφού κατάφεραν να κάνουν τον Κώστα Καπάταη να περιγράφει λες και ήταν τελικός Μουντιάλ, χαλάλι κι η τριάρα.
Μιλώντας για στιλ κι επίπεδο, τέλος, μία φάση μου έκατσε να δω από το Χέλσινμποργκ-Πανιώνιος κι αυτή ήταν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Γουνδουλάκης με ξαναέβαλε σε σκέψεις. Ρε μπας κι είναι ο παίκτης που λείπει από την Εθνική για να ολοκληρωθεί εν όψει Euro; Ο ximaleo διαφωνεί αλλά αν το σκεφτείτε, πόσα καθαρόαιμα χαφ έχουμε; Δύο (Μπασινά, Καραγκούνη), άντε τρία με Γιαννακόπουλο στα τελειώματα, που γίνονται πάλι δύο όταν προστεθεί ο Τζιόλης (αρνητικό πρόσημο), και τελικά φαίνονται κάπως περισσότερα αν συμπεριλάβεις τους πασπαρτού (Άντζα, Κατσουράνη, Πατσατζόγλου, Τοροσίδη). Δεν είναι απλό το θέμα, αυτό που ξέρω πάντως είναι ότι τα γκολ που βάζει ο Φανούρης δεν τα βάζει άλλος Έλλην του εσωτερικού.

2 comments:

geokalp said...

ότι έχει αυτό το απρόβλεπτο που λείπει γενικώς από την εθνική συμφωνώ!
όμως επειδή είδα στην εφημερίδα τους παίκτες που ενδεχομένως να βρίκονται στο euro08 δεν βλέπω ότι χωράει..
επίσης η μεγαλύτερη "ανανέωση" της στοάς του Ρεχάκλης έγινε στους επιθετικούς, χωρίς όμως και η δυσκοιλιότητα να καταπολεμηθεί ουσιαστικά - ωραία μπέναλντυς πήραμε στις αρχές των προκριματικών!

Anonymous said...

Ο Φανούρης είχε βάλει και πέρυσι κάνα δυο απίστευτα τεμάχια, θυμάμαι ένα ψιλοκρεμαστό μονοκόμματο πλασέ από το ύψος της περιοχής, που είχε πάει φαλτσαριστό στο παραθυράκι. Αλήθεια λέω...
Όπως και να χει πάντως το 1-1 του Πανιωνίου είναι μαγική εικόνα, το είδα το παιχνίδι και οι Σουηδοί έχουν πάνω κάτω χάσει ότι και οι άλλοι Σουηδοί λίγο πιο νότια, κόνρα στην ομάδα με τα άσπρα.