Monday, October 22, 2007

Ο ΚΟΟΥΤΣ, ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ

Μεγαλώσαμε με το μύθο του βοσκού που φύλαγε τα πρόβατα και έδινε false alarm (sic) στο χωριό ότι την πέφτει ο λύκος. Έτρεξαν μία οι χωριανοί του κάμπου, έτρεξαν δύο, στο τέλος τον έγραψαν κανονικά και πάνε τα πρόβατα. Φέτος σε έναν άλλο κάμπο, εξελίσσεται μία ανάλογη ιστορία, του κόουτς Donis που φυλάει τα άλογα και του την πέφτουν τα κοράκια.
Έτυχε να βρεθώ στο ΟΑΚΑ το Σάββατο (αυτό μεταξύ μας, ευτυχώς δεν είμαστε και πολλοί). Μάλιστα καθόμουν στην ευθεία της περιοχής where the infamous penalty was conceived. Ομολογώ ότι το είδα. Το είδε και ο διπλανός μου. Κατά πάσα πιθανότητα το είδε και ο επόπτης που ήταν μπροστά μου. Μπορεί να το είδε και ο Κάζνα που είναι ο κορυφαίος διαιτητής στο να μη σφυρίζει (πάντα) ότι βλέπει (με τρόπο και με στυλ), αλλά να σκέφτεται και το momentum του παιχνιδιού (και της καριέρας του). Δε το έδωσε. Από εκεί και πέρα, δε πρέπει να το πήρε κανείς άλλος πρέφα. Κανείς δε διαμαρτυρήθηκε, κανείς δε σήκωσε το χέρι του, κανείς δεν την έπεσε στο διαιτητή μετά. Θυμάμαι τον εκπαιδευτή μου στο Π.Ν. που φώναζε "είμαστε στο Hey κύριοι (hey = στάση προσοχής στο trendy ναυτικό)". Προφανώς στην συγκεκριμένη φάση, ο Donis ήταν στο "Αχ" και οι ΑΕΚτζήδες στο "Ουφ" όταν η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και η φάση τελείωσε άδοξα.
Συνεχίζεται το παιχνίδι, η ΑΕΛ δεν κάνει άλλη σοβαρή ευκαιρία, τσαμπουκαλεύει το παιχνίδι ο Ζήκος με το Δέλλα, βλέπουμε Β' Σκωτίας γενικότερα, τελειώνει το ματς. Βγαίνει ο Δώνης στη συνέντευξη τύπου και λέει πως δεν καθόρισε ο διαιτητής το αποτέλεσμα αλλά το ότι δεν ήμασταν ομαδικοί γύρω από την περιοχή (ισχύει). Προσθέτω εγώ πως όταν παίζεις 4-3-3 πρέπει τα μπακ σου να κατεβαίνουν συνεχώς ή τα εξτρεμ να βγαίνουν στο πλάι και τα χαφ να κόβουν ταυτόχρονα μέσα στην περιοχή ώστε αυτή να μην αδειάζει (γενικά η Μίλαν το παίζει τέλεια το 4-3-3 για όποιον ενδιαφέρεται). Αυτά στη θεωρία, στην πράξη πλαγιοκοπούσε μόνο ο Βουκουβάλας, άλλη μία επαγγελματική νίκη (χωρίς σχόλια), το γάλα μας και ύπνο.
Και σήμερα διαβάζω περί οργής στη Λάρισα, ανακοινώσεις για τη βαθμολογία του Καζναφέρη, το μαύρο το κοράκι που έσφαξε το άλογο μπλα, μπλα, μπλα. Κάθε φορά που χάνει η ΑΕΛ τη Δευτέρα φταίει ο διαιτητής. Κρίμα γιατί έχει και καλή ομάδα η ΑΕΛ και φέτος μου ήταν συμπαθής. Τι να πει και η Καλαμαριά δηλαδή που ειρήσθω εν παρόδω πέρσι στο τελευταίο ματς έχασε με κάτω τα χέρια από την ΑΕΛ. Αλλά τότε το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν μια χαρά. Όπως άλλωστε και στον τελικό του κυπέλλου που δεν σφυρίχτηκε μπέναλτυ στον τραγικό κατά τα άλλα βάζελο. Σιγά ρε παιδιά, θα μας την πέσουν σοβαρά κάποια στιγμή τα κοράκια και μετά δε θα μας ακούει και κανείς.
Εν κατακλείδι, μη κολλάμε κάθε φορά σε ένα γαμημένο σφύριγμα. Γιατί αρχίζουν μετά όλοι να ψάχνουν το καταλογάκι. Ναι αλλά έδωσε λάθος το οφσαΐντ, που δεν έδωσε την κάρτα, που δεν κράτησε καθυστερήσεις, που τα είχε με τον Πάρη, πριν τα φτιάξει με το Χάρη, που ίσως κάποτε την πήδηξα και εγώ. Άλλωστε μπέναλτυ είναι μόνο όταν το σφυρίζει ο διαιτητής. Το (ξανά)είπε μέχρι και ο Ρεχάγκελ.

4 comments:

ximaleo said...

Και η φάρσα έχει και συνέχεια. Ο Βαλαώρας δήλωσε ότι αηδίασε και έφυγε στο 60' (ήρθε η ώρα). Οι δημοσιογράφοι (δηλαδή οι εκπρόσωποι τύπου κάθε ομάδας) αφήνουν έμμεσες απειλές πως "δε μπορούμε να συγκρατήσουμε τον κόσμο, έχει υπερβεί τα ανθρώπινα όρια και θα έχουμε αντιδράσεις" (διαμαρτύρεται για το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης, προφανώς).
Κάποιος άλλος εκπρόσωπος τύπου είπε ότι θα κατατεθούν αγωγές για ψυχική οδύνη επειδή στο ΟΑΚΑ κινδύνεψαν να πάθουν καρδιακό με αυτά που έβλεπαν (που να δουν και Β΄ Ουαλίας δηλαδή).
Ένα θέλω την επόμενη αγωνιστική. Πραγματικό χειρουργείο στην ΑΕΛ ώστε να έρθει πραγματικά η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα.
@Chavez: Τα βλέπεις (από την ανάποδη) που καταλήγει πάντα το θέμα?

Anonymous said...

Εγω συμφωνω στο να μην ασχολουμαστε με ενα σφυριγμα που χρειαστηκαμε 2-3 replay για να βγαλουμε συμπερασμα.
Αυτο το προχθεσινο της αεκ ομως,οπως ειπες το ειδες κ εσυ και ο διπλανος σου και ο κοσμος ολος,Και εκτος απο αυτο την επομενη μερα η πειθαρχικη βαθμολογει τον Κασναφερη με 8.4 ...

Anonymous said...

Δεν είπα ότι το είδε ο κόσμος όλος. Το είδα εγώ και ο διπλανός μου (που είναι συγκεκριμένο άτομο, δεν είναι τυχαία αναφορά στον πλάι μου). Και τέλος πάντων και ο κόσμος όλος να το είδε, η Λάρισα με παίκτη παραπάνω σε όλο το ματς έβγαλε αυτή τη φάση και άλλη μία (μέτρια) με το Βενετίδη. Έτσι δεν παίρνεις διπλό στο ΟΑΚΑ. Η τέλος πάντων (επειδή το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα της έκπληξης μπλα, μπλα, μπλα), αν σε ένα ολόκληρο παιχνίδι με παίκτη παραπάνω βγάζεις 1.5 φάση, τότε το πολύ να πάρεις το Χ, άντε και ένα κύπελλο αν σου κάτσει η κλήρωση, αλλά ομάδα να κτυπήσει 5άδα και πάλι δεν έχεις για ένα πρωτάθλημα 30 αγώνων.
Αυτά, είμαι πολύ μεθυσμένος, over & out με τα κοράκια και τα άλογα. Ας πούμε για το συνεχιζόμενο ντεφορμάρισμα του Περόνε αλλά και για το νέα πουλέν της Καλαμαριάς, τον Καραλιόπουλο και τον Σπυριδάκη.

Anonymous said...

Δεν αντιλαμβάνομαι πλήρως τί πρέπει να εννοήσω ximaleo. Συμφωνώ με το (αγωνιστικό) σχόλιο ότι όπως διαμορφώθηκε το παιχνίδι (80' με 10 παίζαμε), η Λάρισα όφειλε [χωρίς εισαγωγικά καθώς είναι πράγματι (φοράω ζιβάγκο σήμερα) καλή ομάδα] να κυνηγήσει πιο προγραμματισμένα το goal και τη νίκη. Να προσθέσω ότι ήταν τόσο έντονο το άγχος Καρπουζάς του Εστορίλ™, που έπρεπε να καταλαγιάσει ώστε βλέποντας τα highlights να "θυμηθώ" ότι είχαμε κάνει νωρίτερα ευκαιρίες και για να τελειώσουμε το παιχνιδάκι. Αλλά δεν...