Monday, October 08, 2007

SHOOT YOU IN THE BACK (TOP-5)

"Who would win in a fight: Lemmy or God?"
"Um, Lemmy?"
"Bzzt."
"God?"
"Nope. Trick question, dickhead. Lemmy IS God."
(από την ταινία "Airheads")
Το σχετικό κομμάτι είναι από τα δευτερεύοντα κλάσιξ των Motorhead αλλά αξίζει να το θυμηθούμε για το top-5 αυτής της αγωνιστικής. Η πίστη στην άποψή μου ότι βλέπουμε καλύτερη μπάλα φέτος (όχι πολύ καλύτερη αλλά πάντως καλύτερη) φάνηκε από τα σουτ. Μακρινά σουτ. Τούβλα. Τεχνικά. Χωρίς ενδοιασμούς. Γενικά ένα από τα προβλήματα του ελληνικού πρωταθλήματος διαχρονικά είναι ότι οι παίκτες διστάζουν. Σιγά σιγά αρχίζει να επικρατεί η σωστή λογική "shoot first, ask questions later". Είδαμε πέντε τουλάχιστον τέτοιες φάσεις χθες και προχθες που πραγματικά δεν ξέρεις ποια να επιλέξεις. Για πάμε:
5. Τριαντάφυλλος Παρμαξίδης. Στην αρχή του αγώνα με τον Ηρακλή "πάω τρένο για Β' Εθνική" Θεσσαλονίκης τραβάει ένα ξερό που τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Πάρντο. Φοβερό. Κρίμα που το 'χασε αλλά έσωσε την παρτίδα ο ξάδερφος του Ζέεντορφ. Σκληρό καρύδι η Βέροια, τα 'χουμε πει από την αρχή.
4. Λάμπρος Βαγγελής. Ξέρει μπάλα και φέτος που παίζει βασικός έχει την αυτοπεποίθηση να το δείξει. Δύο γκολ φέτος στην Τούμπα, το ένα καλύτερο από το άλλο. Αυτό με τον ΟΦΗ είναι εντυπωσιακό.
3. Τουρέ Μπασαλά. Ιστορικός παίκτης των μικρών ομάδων, έβαλε ίσως το γκολ της ζωής του στο Αλκαζάρ από τριάντα μέτρα.
2. Λεοζίνιο. Τι 'ναι τούτος ρε παιδιά. Βαράει σουτ από χόμπι. Γκολ και δοκάρι με πανομοιότυπο τρόπο στο πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ. Στο γάβρο πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους. Εύχομαι να τον αφήσουν όλη τη σεζόν στον ΟΦΗ να τον δούμε σε μια ολοκληρωμένη χρονιά. Btw, τα ματς του ΟΦΗ φέτος έχουν άρωμα Bundesliga. Όσα πάνε κι όσα 'ρθούνε...
1. Δημήτρης Γελαδάρης. Δεν ήταν πιο ωραίο γκολ από τα προηγούμενα αλλά έχει μια-δυο ιδιαιτερότητες. Η μία είναι ότι καρφώνει την ομάδα που τον ανέδειξε (αν και πρωτοέγινε γνωστός από τον Εθνικό) και η δεύτερη είναι ότι το φαλτσαριστό σουτ του γίνεται με το δεξί, παρότι ο Γέλα είναι ο πιο κλασικός αριστερός μπακ-χαφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Huge respect.
Δύο ακόμα παρατηρήσεις:
1. Ο Τερόλ της Βέροιας κι ο Τούρινα της Ξάνθης (με αυτή τη σειρά) μοιάζουν εξαιρετικοί keepers. Προβλέπω να τους ζητάνε σύντομα ομάδες της Γερμανίας.
2. Η Πανάθα πάλι ανέστησε ομάδα που μόλις προβιβάστηκε. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την υπερπροσπάθεια (...) και στο Ζοζέ που ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι όταν παίζουν μαζί Τζιόλης-Μάτος-Καραγκούνης, η ομάδα δεν έχει ορθολογική ανάπτυξη. Wake up.
Άντε καλημέρα και καλή εβδομάδα.

2 comments:

ximaleo said...

Ο Λεοζίνιο θα μείνει όλη τη σεζόν στην Κρήτη, είναι μέσα στους όρους δανεισμού του παίκτου.

geokalp said...

δεν τα είδα όλα τα χθεσινά γκολ όμως συμφωνώ ότι μάλλον πάμε για καλύτερο πρωτάθλημα, έστω και με λιγότερους τεχνίτες... ίσως γιατί όλες οι ομάδες τρέχουν πιο πολύ...