Tuesday, October 16, 2007

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ?

Γενικά δεν είμαι φαν των θεωριών συνωμοσίας. Δεν πιστεύω ότι η CIA έριξε τους δίδυμους πύργους, ότι η Εθνική πήρε το Euro για να κονομήσουν οι μπούκηδες ή ακόμα χειρότερα για να κάνουμε την πάπια σε σοβαρά θέματα εξωτερικής πολιτικής (το έχω ακούσει και αυτό) και ότι τα μισά παιχνίδια των ελληνικών ομάδων είναι στημένα. Από την άλλη, πολλές φορές έχουν βουίξει διάφορα sites και παραθλητικές στήλες για γνωστά εκ των προτέρων αποτελέσματα, πολλά παιχνίδια έχουν κλειδώσει στο ιντερνετικό στοίχημα (στο παράνομο ντε) κ.τ.λ.
Έβλεπα χθες λοιπόν το ματς Αιγάλεω - Αγροτικός Αστέρας. Το πρώτο ημίχρονο δεν βλεπόταν, στο δεύτερο ξαφνικά το Αιγάλεω μετατράπηκε σε Ρεάλ Μαδρίτης και έβγαζε μία φάση ανά πεντάλεπτο. Τελικά το ματς έληξε 2-0 με το Μουστογιάννη του Αιγάλεω από τα δεξιά να θυμίζει το Μέσι και τον Τσάτσο στα χαφ να βγάζει 4 μπαλιές πάρε-βάλε. Ο Αγροτικός Αστέρας τελείωσε το παιχνίδι με 0 (ολογράφως "μηδέν") σουτ συνολικά. Ο προπονητής της ομάδας Περικλής Αμανατίδης (ο ποιος?) δεν έκανε καμία αλλαγή μέχρι το 86' όταν και αποφάσισε να βάλει τρεις παίκτες μαζί μέσα στο παιχνίδι. Μέχρι και ο σπήκερ έλεγε πως τα μαρκαρίσματα από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έχουν χαλαρώσει. Δεν έδωσα σημασία και απλά σκέφτηκα πως πιθανότατα (στη χειρότερη) έγινε κάποια συνηθισμένη φιλική συνεννόηση μεταξύ των προέδρων στο ημίχρονο, στη λογική των χρωστούμενων στον β' γύρο. Μέχρι που μετά από δύο ώρες με πήρε ένας φίλος τηλέφωνο (που το καλοκαίρι στη παραλία "διάβαζε" για Β' Φινλανδίας) και μου είπε τα εξής:
1) Ένα ματς Β' Εθνικής στη Betfair (που είναι ανταλλακτήριο αποδόσεων) τζιράρει γύρω στα 50.000 ευρά. Στο εν λόγω παιχνίδι κινήθηκαν πάνω από 1.000.000.
2) Σε όλα τα site που μιλάνε για στοίχημα και δίνουν προβλέψεις, έγραφαν ότι ο καλός κόσμος από το εξωτερικό έχει πέσει πάνω στο παιχνίδι και ποντάρει στο ημίχρονο-τελικό Χ-1 και σκορ 2-0. Το ματς ήταν Χ στο ημίχρονο και τελείωσε 2-0.
3) Στα υπόλοιπα sites, ο άσος του Αιγάλεω ξεκίνησε από το 1.40 (που είναι ήδη χαμηλά για ματς μεταξύ ομάδων του ιδίου επίπεδου) και πριν από το παιχνίδι είχε φτάσει στο 1.28. Σε μερικά μάλιστα κλείδωσε.
4) Αγωνιστικά, τα έγραψα και πιο πάνω, στο βου αγωνιζόταν η Μπάρτσα της Βαρκελώνης κόντρα στη Μπάρτσα του Αγίου Δημητρίου (no offense έτσι?)
Τα συμπεράσματα δικά σας. Ο φίλος πάντως μου έλεγε ότι αφού έχουν το θράσος να στήνουν ματς τόσο προκλητικά που μάλιστα μεταδίδεται και τηλεοπτικά, εγώ δεν την ξανακουμπάω την κατηγορία.
ΥΓ1: Ο εικονιζόμενος δεν είναι λαϊκός τραγουδιστής, αλλά ο Κωνσταντίνος Κιάππε(ς)
ΥΓ2: Όποιος θέλει να διαβάσει ένα πολύ καλό αστυνομικό βιβλίο για τις ομορφιές των μικρότερων κατηγοριών, ας αγοράσει το Άμυνα Ζώνης του Μάρκαρη, ή ας δει τη σειρά που προβάλλεται φέτος από τη ΝΕΤ. Για τη σειρά δε γνωρίζω, αλλά το βιβλίο είναι ζούπερ.

2 comments:

geokalp said...

δεν βρήκες και καμιά φώτο του Τριβέλλα με πυτζάμες;;;

ximaleo said...

Έτσι, έτσι. Τριβέλλας και Ζουμπογιώργος. Άνηκαν σε διαφορετικά κόμματα, αλλά βαράγαν και οι 2 προσοχή στον καπετάνιο. Μετά ήρθε η Λεπτοκαρυά και ο κοκαλι...άρης.