Sunday, October 28, 2007

ΗΡΩΑΣ


Ζητώ ταπεινά συγνώμη από τον πρώην κίπερ, νυν μεγαλοπαράγοντα της Αγίας Παρασκευής, Ηλία Ατματσίδη, που θα καταφύγω σε έναν τέτοιο χαρακτηρισμό. Εννοείται ότι δεν έχω ξεχάσει τη μνημειώδη δήλωσή του (μετά από αγώνα Ολυμπιακού -ΑΕΚ 0-1 νομίζω) "ήρωας δεν είμαι εγώ, ήρωες ήταν ο Κολοκοτρώνης κι ο Καραϊσκάκης".
Κι όμως Ηλία, πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς το Ντάνιελ Σέζαρεκ, αυτό τον ακούραστο εργάτη με ειδίκευση στις ομάδες που μάχονται για να αποφύγουν τον υποβιβασμό; Δεν είναι μόνο το ότι κάνει σχεδόν να μη φαίνεται η απουσία του πολυδιαφημισμένου Μάουρο Μιλάνο από τον Αστέρα, κρατώντας μόνος του την επίθεση της ομάδας. Είναι κυρίως μια απίστευτη ενέργειά του στο χθεσινό αγώνα με τον Άρη (δεν εννοώ το να χάσει αυτό το γκολ που δε χάνεται). Του γίνεται ένα παρατεταμένο μπέναλτι από κάποιον αμυντικό του Άρη (ο Ρονάλντο Γκιάρο αν δεν απατώμαι), αυτός πέφτει στο έδαφος αλλά αντί να μείνει κάτω, σηκώνεται αμέσως, ελέγχει τη μπάλα και κάνει σουτ. Πώς λέμε Στέλιος Γιαννακόπουλος; Το ακριβώς αντίθετο. Ήρωας πραγματικά, με συγκίνησε.
Την κάνω σε λίγο, πάω για το πρώτο γήπεδο της σεζόν (πολύ το καθυστέρησα) οπότε αναμείνατε ποστ σχετικά με την ομάδα-αρμάδα του Όγιος...

2 comments:

geokalp said...

Stelios όπως ηλεκτροσόκ!
όσο για την ομαδάρα του Όγιος, περιμένω αλλά μάλλον θα περιμένω κι άλλο...

Anonymous said...

Έχω την αμιδρά υποψία ότι ο Ηλίας (του 16ου) δεν είναι παράγοντας στην Αγ. Παρασκευή. Απλά keeper, ετών 40χέστηκε. (Niva, βοήθα μας με τις ηλικίες και τους ζωδιακούς κύκλους.) Τουναντίον, παράγοντας (και μάλιστα, Πρόεδρος) του συμπαθούς σωματείου είναι ο πάλαι ποτέ δρεπανιοφόρος Ιωάννης Καλιτζάκης.